Ministrul Justiţei a fost certat de „colegii” din coaliţie că nu le-a îndeplinit cerinţele imediate: şefi a procurorilor, preşedinţia CSM şi Registrul Comerţului
Activitatea Monei Pivniceru este criticată de politicienii care au promovat- o în funcţia de ministru al Justiţiei. Potrivit unor surse din mediul politic, liderii USL nu mai vor să o nominalizeze pentru funcţia de judecător la Curtea Constituţională.
Crin Antonescu a avut, joi, la ministerul Justiţiei, o discuţie de 40 de minute cu Mona Pivniceru, în care i-a atras atenţia că nu şi-a îndeplinit promisiunile făcute la numirea în funcţie. Mona Pivniceru trebuia ca în perioada primului ei mandat, august- decembrie 2012, să rezolve trei cereri ale politicienilor USL pe care nu le-a dus la îndeplinire. În decembrie, ea a fost păstrată în funcţie, dar a fost somată să rezolve doleanţele urgent.
Prima misiune. Trebuia să-şi instaleze procurorii fideli în funcţiile cheie din parchete. Cererea a venit din partea penalilor din USL. Tiberiu Niţu - Şeful Parchetului General - şi Ioan Irimie - procuror şef la DNA - au fost alegerile ei. Cei doi au primit aviz negativ de la CSM, iar propunerile au ajuns pe masa preşedintelui României, Traian Băsescu. Mona Pivniceru s-a întâlnit cu Crin Antonescu. CE SECRETE A DISCUTAT MINISTRUL JUSTIŢIEI CU LIDERUL PNL?
A doua misiune. Era de a se asigura că, în 2013, la conducerea Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) vor fi instalaţi magistraţi de încredere. Astfel, ministrul şi-a atras de partea sa mai mulţi judecători şi l-a promovat candidat pentru şefia CSM pe Mircea Aron, de la Curtea Supremă de Justiţie. Pe 4 ianuarie, omul Monei a picat la vot, iar în funcţia de preşedinte a fost aleasă procuroarea Oana Schmidt-Hăineală. Ministrul a reuşit doar blocarea temporară a numirii pentru funcţia de vicepreşedinte al CSM.
A treia misiune. Venită din partea