Este recomandata in afectiuni respiratorii, viroze si afectiuni digestive. Dafinul, arbustul aromat care toate gospodinele il prefera in mancaruri poate fi cultivat si in apartament. Originar din Orientul Mijlociu, il regasim in zonele mediteraneene inca din antichitate. Frunzele verzi tot timpul anului sunt cele care se usuca la umbra si devin un condiment extrem de apreciat in diverse retete. Poate atinge inaltimea de 18 metri insa la fel de bine poate fi cultivat si in apartament, in ghiveci. Si daca v-ati hotarat sa cultivati un asemenea arbust in casa trebuie sa stiti ca dafinului ii place lumina, caldura si solurile organice bogate. Condimentul insa este si un medicament, considerat a avea proprietati afrodisiace. Avind substante precum ulei volatil si mucilagii, pectine si tanin si o substanta amara dafinul este considerata a conferi claritate, detasare, echilibru, moderatie, toleranta in plan subtil. De asemenea, tempereaza excesele de orice fel, sustine fiinta in momente dificile, induce hotarire, indrazneala, restructureaza si reorganizeaza corpurile energetice. Purifica, decongestioneaza, elimina frustrarile si prejudecatile. Tonifica, revigoreaza, insufla vioiciune, prospetime dind dinamism fiintei. Dafinul armonizeaza forta planetei Marte cu intelepciunea si echilibrul lui Marte. Datorita compusilor chimici dafinul are actiune antivirala, antiinflamatorie si mucolitica, fiind recomandat in afectiuni respiratorii, viroze si afectiuni digestive. De aceea frunzele de dafin sunt plante ce trebuie sa fie in fiecare gospodarie, fiind de un real ajutor in perioadele reci. (M.A.) Este recomandata in afectiuni respiratorii, viroze si afectiuni digestive. Dafinul, arbustul aromat care toate gospodinele il prefera in mancaruri poate fi cultivat si in apartament. Originar din Orientul Mijlociu, il regasim in zonele mediteraneene inca din antichitate. Frunzele verzi