TIMIȘOARA. E forfotă mare în bucătăriile restaurantelor din oraș care organizează petreceri de Revelionul pe rit vechi.
Pentru ucrainenii, ruşii, lipovenii şi sârbii din România, noaptea de 13 spre 14 ianuarie înseamnă petreceri de pomină care ţin până în zori cu mese îmbelşugate, băutură şi lăutari.
Renumiţi pentru felul în care ştiu să petreacă, sârbilor din Banat li se pregătește mâncare și muzică tradițională, focuri de artificii, dar și pahare care vor fi sparte, aşa cum e obiceiul. Potrivit tradiției, cu cât sunt mai multe cioburi, cu atât persoana care a spart paharul va avea mai mult noroc.
De pe masă nu vor lipsi proja, purcelușul de lapte, rulada de purceluș, fileul de șalău și ciorba de potroace, pentru cei care vor avea nevoie să se dreagă.
În România, peste 22.000 de persoane celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi. Srecna Nova Godina!
TIMIȘOARA. E forfotă mare în bucătăriile restaurantelor din oraș care organizează petreceri de Revelionul pe rit vechi.
Pentru ucrainenii, ruşii, lipovenii şi sârbii din România, noaptea de 13 spre 14 ianuarie înseamnă petreceri de pomină care ţin până în zori cu mese îmbelşugate, băutură şi lăutari.
Renumiţi pentru felul în care ştiu să petreacă, sârbilor din Banat li se pregătește mâncare și muzică tradițională, focuri de artificii, dar și pahare care vor fi sparte, aşa cum e obiceiul. Potrivit tradiției, cu cât sunt mai multe cioburi, cu atât persoana care a spart paharul va avea mai mult noroc.
De pe masă nu vor lipsi proja, purcelușul de lapte, rulada de purceluș, fileul de șalău și ciorba de potroace, pentru cei care vor avea nevoie să se dreagă.
În România, peste 22.000 de persoane celebrează sărbătorile de iarnă pe rit vechi. Srecna Nova Godina!