În partea întâi a ghidului nostru despre Istanbul, v-am amenințat (sau v-am promis, depinde de percepția fiecăruia) că vă vom delecta cu povești depre oameni și despre amintirile care ne leagă de acest oraș.
Astfel, episodul al doilea va debuta abrupt, nerespectând prea mult normele povestirii, și ne va purta pe un drum haotic, din centrul orașului până la stadionul Atatürk și retur. Motivul: obișnuim să mergem la câte un meci de fotbal oriunde am ajunge. Nu, nu este vorba despre fanatism, ci doar despre ceea ce vă povesteam și în prima parte, și anume a simți un loc, a-i cunoaște oamenii, a-i vedea cum trăiesc. Iar unul dintre momentele care întregesc tabloul poate fi un meci de fotbal, fenomen ce aduce oameni laolaltă, ce îi ajută să lase deoparte anumite inhibiții, să se manifeste impreună. Sigur, nu discutăm aici situațiile când limitele sunt depășite și totul devine periculos, nu acesta este scopul nostru. Nu le negăm existența, vă sfătuim sa țineți cont de ele, dar asta nu poate împiedica o experiență plăcută.
Citiţi şi: Ghid de vacanță: Istanbul. ORAȘUL TURISMULUI CE RĂMÂNE ÎN SUFLET
Pentru a nu divaga, Galatasaray întâlnea o echipa mai puțin cunoscută din Istanbul, astfel că pretextul era perfect. Din păcate, meciul se desfășura pe stadionul acesteia din urmă, mai precis Atatürk Olympic Stadium, situat undeva în afara Istanbulului, pe lângă o autostradă. Acest aspect nu ne-a stat în cale, am cumpărat biletele din timp de pe un site din Turcia, le-am ridicat de la un magazin specializat și ne-am informat cum se poate ajunge la stadion. Pe Internet informațiile erau destul de puține, așa că am cerut ajutorul celor de la hotel. Într-un final, am concluzionat că cea mai bună soluție ar fi să ajungem în punctul central al Istanbului, Piața Taksim, iar de acolo ar fi plecat un autobuz direct. Varianta cu taxiul a fost exclusă