Noii parlamentari au de ales la Bucureşti între cazarea la hotel şi cea pe cont propriu. Asta în condiţiile în care sumele alocate de la buget vor fi reduse drastic pe motiv de austeritate. Aşa că închirierea unei garsoniere este cea mai la modă opţiune printre deputaţi şi senatori.
Senatorul PDL Alin Tişe consideră că o sumă de maxim 300 de euro ar trebui să fie suficientă pentru ca un parlamentar să îşi închirieze o locuinţă în Bucureşti.
"Am în vedere acest lucru în a mă muta într-o chirie, aştept să văd decizia parlamentului. Eu nu am nici o problemă să locuiesc într-o garsonieră. Am locuit 20 de ani , 15 ani într-o garsonieră. înainte de a mă căsători. Aşa încât este şi mai confortabil decât să ai un apartament uriaş, să fii singur şi să ai cheltuieli foarte mari", a precizat Alin Tişe, deputat PDL.
Consumul de combustipbil entru maşinile de serviciu ar trebuie plafonat la un plin pe lună, iar statul să deconteze parlamentarilor doar o deplasare pe săptămână, a mai propăus Alin Tişe. Deputatul UDMR Mate Andras a ales deja soluţia garsonierei închiriate pentru noul său mandat.
"Eu de 8 ani de când sunt în Bucureşti un an am stat la hotel , restul stau în gazdă şi acuma mi-am închiriat o garsonieră şi am făcut curat, e curat la mine", menţionează Mate Andras, deputat UDMR.
Aurelia Cristea, aflată la primul mandat, susţine că la hotelul unde se cazează parlamentarii condiţiile sunt modeste în comparaţie cu preţurile. Acesta este motivul pentru care deputatul va alege cel mai probabil o chirie. Cu siguranţă, însă, nu într-o garsonieră...
"Am ales momentan hotel aşa cum au ales majoritatea colegilor deputaţi şi o să vedem în măsura bugetului alocat dacă corespunde mai bine cazării în hotel sau în chirie. cert e că trebuie să fie condiţii minime pentru a-ţi desfăşura activitatea", a precizat Aurelia Cristea, deputat USL.
În cad