Premierul Victor Ponta declară:
”M-am uitat cu ochii unui jurist şi cred că decizia judecătorului de la tribunal a fost o decizie greşită. Ar trebui CSM-ul, cine se ocupă, să vadă de ce a dat acea decizie. Cât timp Voiculescu nu e senator, se judecă la instanţa obişnuită. Când devine senator, merge la Curtea Supremă. (…) Vă spun opinia mea ca jurist, pe procedură: competenţa după persoană este apreciată de judecător. Eşti senator, te duci la Curtea Supremă. Nu eşti senator, rămâi la tribunal. Nu poţi să fii şi senator şi nesenator. Dan Voiculescu nu e senator.”
Interesant. Chiar foarte interesant.
Totuși, cum USL se pregătește să modifice Constituția și alte legi, nu s-ar cuveni să fie precizat pe undeva și termenul în care un ales al poporului trebuie să depună jurământul și să înceapă să lucreze pentru popor ori să dea înapoi ce e al poporului – votul? Nu de alta, dar în vreme ce nu are timp să-și intre-n pâinea parlamentară, dl Voiculescu pare-se că prizează din celebrul tort de ciocolată la Café Sacher din Viena.
Ca să facă și mișcare, atât de necesară mai ales celor bolnăviori ori doar convalescenți, și-a luat cu el și cei doi nepoți electronici preferați, dnii Mircea Badea și Mihai Gâdea, pentru a trage cu ei lungi partide de Lapte gros în parcul Prater.
Gândindu-ne la numărul (mereu în creștere) de aleși ai poporului aflați în colimatorul Justiției românești cu geometrie atât de variabilă, ar trebui ca la următoarele alegeri parlamentare numărul candidaților la Penal, dar condamnați la Parlament, să fie ridicat la 2.000.
În vreme ce 200 își vor depune jurământul și se vor apuca de muncă, 1.800 nu-și vor depune jurământul și vor încinge lungi partide de dans (de la Macarena în sus și în jos) la Ibiza, St. Moritz, St. Tropez, Sharm El Sheikh etc.
Premierul Victor Ponta este creditat și cu următoarea afirmație:
“Eu nu