O fraudă de proporţii ieşită la iveală în anul 2006, când, în urma unei sesizări venite de la un cadru didactic, s-a constatat că mai mulţi elevi ai Colegiului Tehnic de Industrie Alimentară Suceava au fost promovaţi în anul şcolar superior deşi nu dăduseră pe la ore, este aproape de a se răsfrânge dezastruos asupra celor care au beneficiat de notele fictive puse în cataloage. Pe 8 ianuarie a.c., Judecătoria Suceava a decis anularea notelor puse fictiv în catalog, dar şi a diplomelor de bacalaureat obţinute ulterior, la examenele din 2006 şi 2007. Este vorba de opt diplome de bacalaureat, pe care o parte din beneficiari le-au folosit ulterior pentru admitere la facultate ori pentru angajare. Decizia Judecătoriei Suceava poate fi atacată cu recurs, însă este puţin probabil să se poată schimba ceva în condiţiile în care fraudele au fost dovedite şi sancţionate de procurori, iar aceştia, în ordonanţa rămasă definitivă, au cerut şi anularea diplomelor de bacalaureat.
Erau plecaţi în străinătate, dar în cataloage apăreau prezenţi şi cu note
Pe 26 iulie 2006, poliţia era sesizată că la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Suceava există elevi de la fără frecvenţă care, deşi erau plecaţi în străinătate, figurau prezenţi la ore şi cu note în cataloage. S-a demarat o anchetă, cataloagele au fost ridicate şi verificate, au fost audiaţi zeci de profesori şi elevi, iar concluzia a fost că sesizarea se confirmă. Dosarul a fost preluat de un procuror al Parchetului de pe lângă Judecătoria Suceava, demarându-se urmărirea penală faţă de 18 profesori.
În aprilie 2008 Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava confirma fraudele.
„În urma verificării cataloagelor claselor cu frecvenţă redusă s-a constatat că învinuiţii Găitan Ilie, Ţabrea Daniel Gheroghe, Gîtman Mihaela, Gavrilovici Mariana, Găitan Mihalea, Bujorean Constantin, Bujorean Angela şi Ungu