5,5 milioane de euro sunt banii care vor asigura Clujului statutul de capitală europeană a tineretului, în 2015. Până în luna februarie se constituie federaţia care va coordona întregul program al evenimentului.
Rolul de a organiza programul Clujului în 2015 - anul în care sărbătorim titlul de capitală europeană a tineretului - va reveni unei federaţii sub umbrela căreia îşi vor reuni forţele reprezentanţii organizaţiilor studenţeşti, ai universităţilor clujene, ai unor ONG-uri, dar şi ai autorităţilor locale. Bugetul propus pentru derularea programului Capitală Europeană a Tineretului se ridică la 5,5 milioane de euro. Suma trebuie să asigure promovarea şi managementul evenimentului, precum şi activităţile care se vor desfăşura pe parcursul anului 2015. Administraţia locală va avea sarcina de a contribui cu 2 milioane de euro. Alte 2 milioane ar urma să vină de la instituţiile centrale de stat, iar 1,5 milioane de euro ar trebui atraşi din sponsorizări.
La finalul anului trecut, municipiul Cluj Napoca obţinea titlul de Capitală Europeană a Tineretului pentru anul 2015, astfel că susţinătorii proiectului încep acum să se organizeze pentru a putea pune la punct un program adecvat dar şi pentru a aduna banii necesari desfăşurării evenimentului. „S-a decis să se înfiinţeze o federeaţie a tutror organizaţiilor şi instituţiilor care vor contribui la implementarea acestui proiect. Până la finele lunii februarie, vom avea constituită această structură, iar din ea vor face parte atât organizaţiile studenţeşti, cât şi univeristăţile clujene, ONG-uri, dar şi autorităţi locale", a explicat Florin Moroşanu, unul dintre cei doi coordonatori ai Proiectului Cluj Capitală Europeană a Tineretului. De altfel, Moroşanu este cel care conduce şi Asociaţia Cluj Capitală Culturală Europeană 2021 - ce are la bază un proiect şi mai ambiţios şi care a fost declanşat de municip