Cei 12 angajaţi TESA, la care se adaugă directorul economic şi managerul Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti, vor fi disponibilizaţi, de astăzi urmând să se hotărască de când acţionează preavizul. Mare parte din cei vizaţi caută soluţii, intervenind inclusiv la Consiliul Judeţean pentru un loc de muncă într-un alt spital.
Angajaţii Spitalului de Pneumoftiziologie Scorniceşti au avut, vineri, o nouă discuţie cu şefii Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina, care va prelua în structura sa, ca secţie externă, activitatea medicală de la Scorniceşti. Dacă asistenţii medicali şi celelalte categorii de personal care îşi găsesc locul în viitoarea organigramă a SJU n-au arătat vreo nemulţumire, nici măcar când s-a pus problema ca o parte să-şi mute locul de muncă la Slatina, nu la fel de lejer privesc lucrurile, fiind de altfel de înţeles, salariaţii TESA.
Cei 12 angajaţi care vor fi disponibilizaţi (economişti, contabili, referenţi, jurişti) caută soluţii pentru un nou loc de muncă, prima încercare fiind la Consiliul Judeţean. Cum hotărârea de guvern prin care s-a stabilit reorganizarea prevede că personalul excedentar poate fi preluat de alte spitale, cei în discuţie cer un astfel de loc de muncă, însă nu se ştie cu ce speranţe, unităţile sanitare ferindu-se să-şi ridice cheltuielile salariale chiar şi când vine vorba de personal medical, unde există deficit.
Noua structură a SJU, rezultată în urma preluării, va fi definitivată în această săptămână şi înaintată Ministerului Sănătăţii, pentru avizare. Încă nu s-a decis cu ce dată va fi acordat preavizul în cazul celor disponibilizaţi, hotărându-se, în schimb, că la Scorniceşti vor rămâne 75 de paturi şi 26 de asistenţi medicali. Pentru a se stabili care dintre asistenţi vor fi transferaţi la Slatina s-au luat în calcul criteriul domiciliului, specializarea medicală, dar şi vechimea în unit