Bogdan Mararu, ținta atentatului cu bombă de la Piatra Neamț a transmis un comunicat prin care cere presei să nu-i mai fie asociată imaginea cu aceea a unui interlop. În același timp, este un mister cum a făcut avere Mararu. Acționar la două firme, din care una sufocată de datorii, el nu-și poate justifica agoniseala. În lipsa unei legi clare care să prevadă confiscarea extinsă a averilor obținute din infracțiuni, afaceristul are tot dreptul să se simtă jignit de afirmațiile potrivit cărora s-a îmbogățit din traficul cu mașini de lux sau din cămătărie.
”În cadrul mai multor emisiuni tv și radio, familia Mararu a fost catalogată drept ”clan mafiot”, ”clan de interlopi”, iar evenimentul a fost prezentat ca fiind o ”răfuială de mafioți”. Asemenea afirmații sunt jignitoare și nemeritate”, se arată în comunicatul de presă remis mai multor publicații locale de către Bogdan Mararu. Pe de o parte, averea lui Mararu, nu este de neglijat. Autoturisme de lux, terenuri, vile și spații comerciale de sute de mii de euro nu-și găsesc justificare economică.
Acționar la un service auto
Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Mararu este acționar cu 50 de procente la două societăți. Potrivit raportărilor de la Ministerul Finanțelor, singura sursă de venit a lui Mararu este un service auto cu 21 de angajați. În 2011, atelierul auto a avut o cifră de afaceri de 2,1 milioane de lei și un profit net de 268.000 de lei. În Autovest Service, BogdanMararu deține 55 % din acțiuni.
Pierderi pe linie
O a doua firmă la care Mararu este acționar cu 50 procente, Gold Car SRL, are ca obiect de activitate ”activități de jocuri de noroc și pariuri”. Deși a înregistrat venituri totale de 492.718 de lei în 2011, societatea ”omului de afAceri” Mararu a cheltuit mai mult decât a produs, în contabilitate fiind înregistrată o pierdere de 289.376 de lei. Mașina sub care a fost