Clasa pregătitoare va face parte, în continuare, din structura învățământului primar obligatoriu. Ministerul Educației intenționează să schimbe doar metodologia de înscriere, ordinul fiind redactat deja.
În urma consultărilor cu inspectorii școlari, directorii, învățătorii și profesorii, documentul urmează să fie oficializat. “Directorii unităților școlare care au avut clasă pregătitoare și colegii care au predat la aceste clase au primit un set de chestionare din partea oficialilor de la Ministerul Educației, cu întrebări care vizau toate aspectele legate de desfășurarea activității la clasa pregătitoare, de la cele organizatorice, până la aspectele legate de lucrul efectiv cu copiii. Hotărârile la nivel național vor fi luate după evaluarea răspunsurilor tuturor celor direct implicați în activitatea de la clasa pregătitoare“, a spus Florin Dimon, inspector școlar pentru învățământul primar în cadrul Inspectoratului Școlar Județean Neamț.
După primul semestru de la înființarea acestei clase, inspectorul nemțean spune că măsura a fost una benefică pentru copii. “Cea mai bună consecință a introducerii aceastei măsuri este aceea că niciunul dintre copiii de 6 și 7 ani nu a rămas acasă în anul în care trebuia să se pregătească pentru școală. În anii petrecuți la catedră, am avut situații în care am avut în clasă copii care nu frecventaseră grădinița. Era greu atât pentru mine, cât, mai ales, pentru ei. Acomodarea a fost dificilă și au avut de recuperat foarte mult, în comparație cu colegii lor care au mers la grădiniță“, a spus inspectorul Florin Dimon.
La începutul anului școlar, în județul Neamț au fost înființate 205 clase pregătitoare. La 184 dintre clase au predat titulari, diferența fiind acoperită de suplinitori calificați.
Clasa pregătitoare va face parte, în continuare, din structura învățământului primar obligatoriu. Ministe