Contractul colectiv al salariaţilor CE Oltenia care provin din fosta CE Rovinari este valabil până la 31 martie, în timp ce celelalte trei au expirat la 31 decembrie. Pe cale de consecinţă, contractul colectiv al celor de la Rovinari este acum valabil pentru toţi salariaţii din CEO, după cum susţine liderul sindical Constantin Mitrescu, care invocă prevederile Legii nr. 67/2006 privind protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora.
Reporter: Domnule Mitrescu, am văzut în ultima lună tot felul de contradicții între sindicate și administrație, sunteți departe de a ajunge la un acord, iar contractele de muncă nu mai sunt valabile. O să semnați noul contract?
Constantin Mitrescu: Sunt câteva lucruri de spus legat de acest contract. Administrația trebuie să înțeleagă că nu vom accepta nici un fel de reducere din drepturile pe care le avem deja și atunci o să semnăm. Cred că administrația nu știe în ce se bagă pentru că ar putea urma mii de procese împotriva companiei. Conducerea CEO trebuie să citească Legea 67/2006 privind protecţia drepturilor salariaţilor în cazul transferului întreprinderii, al unităţii sau al unor părţi ale acestora, cum este cazul CEO. Deci, atunci când s-a făcut fuziunea, CEO a preluat toți salariații fiind cesionar, iar CE Rovinari, de exemplu, a fost cedent. Este un articol ce spune că dacă autonomia companiei este afectată, așa cum s-a întâmplat la cele patru companii, rămâne valabil contractul de muncă cel mai favorabil angajaților. La momentul acesta vreau să spun că angajații de la Rovinari au contract de muncă pentru că expiră la 31 martie.
Rep.: Spuneți că toți salariații CEO beneficiază de prevederile contractului de muncă de la Rovinari?
C.M.: În momentul acesta, potrivit legii, contractul de la Rovinari este singurul valabil și se aplică tuturo