La IPJ Neamț este așteptată o comisie care să cerceteze cum sunt tratare femeile polițist de colegi și superiori.
Polițistele din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț vor putea să spună superiorilor dacă au avut probleme la locul de muncă din cauză că sunt femei. Începând de săptămâna trecută, sub coordonarea conducerii Inspectoratului General al Poliției Române, din ordinul Ministrului Afacerilor Interne, echipe formate din psihologi, sociologi, reprezentanți ai structurilor de resurse umane și control intern se deplasează în țară pentru a purta discuții cu femeile polițist, pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialiști în problematica psihosociologiei. Ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relațional perceput, avantaje și dezavantaje ale statutului femeii în Poliție și pe tendințe de discriminare și hărțuire la locul de muncă. Discuțiile vor fi purtate cu toate angajatele Poliției Române, indiferent de funcția ocupată și de corpul profesional din care fac parte (ofițeri, agenți, personal contractual).
Interviurile din toată țara au loc ca urmare a scandalului sexual în care sunt implicați mai mulți polițiști din Olt, în frunte cu șeful Inspectoratului Județean de Poliție. După dezvăluirile unei polițiste despre situația de la IPJ Olt, situații similare au fost sesizate și la Sibiu, dar și în Ilfov.
În Poliția Română sunt angajate 8.809 femei, respectiv 2.211 ofițeri, dintre care 133 au funcție de conducere, 4.908 agenți de poliție, dintre care opt au funcții de conducere, și 1.690 de femei încadrate ca personal civil.
La IPJ Neamț este așteptată o comisie care să cerceteze cum sunt tratare femeile polițist de colegi și superiori.
Polițistele din cadrul Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Neamț vor putea să spună superiorilor da