La Sibex, în prima săptămână "plină" din 2013, s-a înregistrat o medie de circa 1100 de contacte pe săptămână. Valoarea tranzacţiilor din cele cinci şedinţe s-a ridicat la aproape 66 milioane lei. Speculatorii s-au dezmorţit greu, în primele două sesiuni înregistrându-se volume mici, cu mult sub 1000 de contracte/zi. Situaţia s-a îmbunătăţit apoi în următoarele trei şedinţe, când pe fondul unor evoluţii mai convingătoare a preţurilor, respectiv al influenţelor externe, participanţii s-au implicat mai mult, iar lichiditatea a crescut până la 1887 contracte în şedinţa de joi 10.01, total care a reprezentat maximul săptămânii. Vineri, interesul s-a redus comparativ cu ziua anterioară, dar volumul s-a menţinut peste pragul de 1000 de contracte, mai exact 1143, cu o valoa-re de 12,57 milioane lei.
În această ultimă sesiune, derivatul pe indicele Dow Jones a fost cel mai tranzacţionat, cu circa 600 de contracte pe scadenţa martie. Din jocul plasamentelor, balanţa a înclinat către creştere, cotaţia urcând cu 17 puncte, la 13.424 puncte. Per ansamblu, evoluţia săptămânală a preţului futures al Dow Jones a fost una "verde". Creşterile au venit ca efect al influenţei adusă de evoluţia bună a pieţei din SUA, unde s-au consemnat aprecieri ale indicilor, datorită optimismului privind rezultatele pe trimestrul patru din 2012, precum şi datelor peste aşteptări despre exporturile Chinei.
Contractele pe cursurile valutare au fost prezente şi ele în strategiile participanţilor, care au preferat paritatea euro/dolar. Raportul dintre cele mai importante monede din lume a dat câştig de cauză monedei unice, aceasta apreciindu-se cu 0,68% faţă de dolar, la un nivel de 1,3347 USD. Numărul contractelor a fost de 211 pe scadenţa martie. Tot pe segmentul valutar al pieţei Sibex a mai fost tranzacţionată perechea euro/leu pe aceeaşi scadenţă martie. Moneda unică a crescut cu 0,45%