Dialog excelent, sânge ţâşnind peste tot (specific Tarantino), actori de excepţie, totul în stilul inegalabilului regizor care bate la porţile Oscarului cu un film ai cărui fani sunt deja din ce în ce mai mulţi (fiind creată şi pagina de facebook a peliculei). “Ideea iniţială a fost aceea a unui sclav care devine vânător de recompense.
Imediat ce m-am apucat să scriu, imaginea lui Django s-a conturat. La început, el era doar un sclav dintr-o familie de sclavi din generaţie în generaţie. Însă pe măsură ce scriam, personajul îşi revela noi aspecte şi profunzimi”, spune Tarantino. Regizorului şi scenaristului Quentin Tarantino a avut idea personajului principal al filmului “Django” - proaspăt nominalizat la Oscar, încă de acum zece ani.
Deşi acţiunea are loc în Sud, Tarantino a fost de părere că povestea lui Django este foarte potrivită pentru un western. “Dintotdeauna mi-am dorit să fac un western, deoarece filmele de genul western-spaghetti sunt preferatele mele”, mărturiseşte regizorul. Tarantino a finalizat scenariul pe 26 aprilie 2011, când l-a prezentat colegilor săi din echipa de realizatori, iar producătorul Reginald Hudlin a fost impresionat de descrierea extrem de realistă a sclaviei din anii care au precedat Războiul Civil.
Cuvânt-cheie
Puţini sunt cei care îşi mai aduc aminte că cel care a interpretat pentru prima oară personajul cu acest nume a fost Franco Nero, în 1966. “În Austria, de unde sunt eu, toate filmele de genul western-spaghetti aveau, în versiunea germană, numele Django în titlu, chiar dacă în film nu exista niciun personaj cu acest nume. Era un fel de cuvânt-cheie, care indica imediat despre ce gen de film e vorba”, explică actorul Christoph Waltz- o mare descoperire a lui Tarantino (l-a distribuit în “Inglourious Basterds”, iar acum “i-a dat” rolul unui vânător de recompense aflat pe urmele a doi ucigaşi).
@N_