de Ioan VIDRIGHIN
vidrighinioan@tribuna.ro
13 ianuarie 2013 22:30
2 vizualizari
A-A+
Primul contact al sibienilor în 2013 cu producătorii de produse tradiţionale, şi nu numai, a avut loc sâmbără, 5 ianuarie. Probabil, febra sărbătoririi Ionilor i-a scos pe mulţi sibieni din casă în ciuda vremii destul de rece. Atunci au fost prezenţi în jur de 50 de producători de carne şi produse lactate, de miere, de prăjituri şi pâine de casă, de legume şi fructe. Deşi au dârdâit de frig, producătorii au plecat acasă mulţumiţi că au făcut vânzări destul de bune. Sâmbătă, 12 ianuarie, când vremea a devenit ceva mai blândă, numărul producătorilor prezenţi în Piaţa Ţărănească Transilvania a crescut la 65. În schimb, numărul vizitatorilor a fost în scădere.
Georgeta Purima, directorul Camerei Agricole Sibiu şi responsabilul acestei acţiuni (apreciate de consumatori) ne-a precizat că: "Printre produsele cele mai solicitate au fost telemeaua şi urda proaspătă de vacă, telemeaua veche de oaie, cartofii şi merele, dar şi caltaboşul, pateul afumat de porc, cârnaţii afumaţi, pecea ţărănească, slănina afumată, mierea de albine şi sucul pasteurizat de mere". Important este că sibienii apreciază această iniţiativă, că şi-au făcut deja legături directe cu unii producători care i-au încântat cu produsele lor tradiţionale, mereu proaspete, mereu gustoase.
"Sunt sigură că această piaţă se va dezvolta în 2013, pentru că avem în judeţ producători foarte activi într-un domeniu cu mare potenţial şi pe care îl stăpânesc foarte bine. Ei produc nu numai hrană, dar păstrează şi tradiţiile culinare locale. Mai mult, aceşti producători creează o legătură emoţională cu produsele pe care ţi le vând. Ori, această legătură n-o găseşti deloc în celelalte pieţe din oraş", mai declarat Georgeta Purima.. de Ioan VIDRIGHIN
vidrighinioan@tribuna.ro
13 ianuarie 2013 2