Iarna creste intotdeauna riscul sa racesti sau chiar sa faci gripa, din cauza frigului, sau sa constati ca, din prea multa pofta sau lacomie, ai cateva kilograme in plus, dupa sarbatorile de iarna, din cauza meselor copioase.
Nicio problema, natura ne-a pus la indemana o intreaga gama de fructe si legume care sa ne ofere nutrientii necesari perioadei pe care o parcurgem, dar sa ne si ajute sa scapam de kilogramele in plus.
Astfel, in aceasta perioada, din meniul zilnic, nu ar trebui sa lipseasca fructele oleaginoase, nucile si alunele, mai ales, surse importante de proteine, antioxidanti si fibre alimentare. Consumul de nuci si alune, cam 70 de grame pe zi, spun specialistii, mentine in limite normale nivelul colesterolului.
Ananasul, pe langa multitudinea de vitamine si minerale, contine o enzima, numita bromelaina, care ajuta la slabit. In plus, ananasul are si proprietati anticoagulante si antiinflamatoare si ajuta la prevenirea imbatranirii premature.
Nutritionistii spun ca o suta de grame de ananas proaspat, nu din compot, contin cam 50 de calorii. Ananasul nu are mult zahar in compozitie, de aceea poate fi consumat si de diabetici, fara nici o problema. Mai trebuie stiut, de asemenea, ca bromelaina stimuleaza producerea de celule albe care intra in alcatuirea sistemului imunitar.
Mult hulita banana, acuzata ca ingrasa, si se intampla asta din lipsa de informatie chiar te poate ajuta sa scapi de kilograme in plus. Dintre toate fructele de pe pamant, banana contine cel mai mult potasiu, un adevarat medicament natural pentru persoanele cardiace.
O banana obisnuita nu are mai mult de o suta de calorii si, in plus, contine si vitamina B6, pe care organismul nostru nu poate sa o produca singur. Medicii recomanda, de asemenea, si diabeticilor sa consume banane, pentru ca au foarte putin zahar in c