Preocuparea pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corectă, care să îi asigure în mod natural organismului toate nutrimentele de care are nevoie nu mai reprezintă un moft sau un trend pentru femei, ci a devenit în ultimul timp un stil de viaţă în adevăratul cuvântului pentru toată lumea. Motivaţia acestei transformări este susţinută de conştientizarea faptului că "eşti ceea ce mănânci".
Iar dacă vitaminele şi mineralele sunt elemente nutriţionale mult mai simplu de consumat, deoarece se găsesc în majoritatea alimentelor din frigiderul nostru, în jurul acizilor graşi Omega-3 pluteşte un voal de confuzie, nu din cauza preţului alimentelor în care se regăsesc, ci din lipsă informării asupra acestui subiect.
Proprietăţile acizilor graşi Omega-3
Încadrate în categoria grăsimilor polinesaturate, aceste substanţe nutritive au calităţi terapeutice şi nutriţionale însemnate, motiv pentru care poartă şi atributul de "acizi esenţiali". Acest calificativ le este atribuit şi din cauza faptului că organismul uman nu produce acest tip de substanţe, iar acizii graşi Omega-3 trebuie preluaţi constant din alimentaţie, astfel încât funcţiile pe care le reglează şi le favorizează în organism să fie în permanenţă active. Concret, acizii graşi Omega-3 scad riscul bolilor de inimă, reduc nivelul colesterolului "negativ", sunt o barieră împotrivă procesului inflamatoriu, sunt adjuvanţi în bolile cronice precum diabetul, contribuie la regenerarea şi protecţia celulară, stimulează activitatea cerebrală şi încetinesc degradarea funcţiilor creierului.
Preocuparea pentru un stil de viaţă sănătos şi o alimentaţie corectă, care să îi asigure în mod natural organismului toate nutrimentele de care are nevoie nu mai reprezintă un moft sau un trend pentru femei, ci a devenit în ultimul timp un stil de viaţă în adevăratul cuvântului pentru toată