La mijloc de decembrie, Sala de Concerte, marea sală barocă a Conservatorului Regal de Muzică din Bruxelles, a găzduit recitalul celor trei tinere muziciene originare din Bucureşti, violonista Georgeta Iordache, violoncelista Ella Bokor, pianista Daria Tudor.
Începând cu anul 2011, cele trei fete-muziciene, s-au constituit într-o formaţie camerală ce poartă numele fundaţiei Sternin, instituţie angajată în promovarea tinerilor artişti.
Lume multă – câteva sute de persoane, melomani curioşi, atenţi, muzică din repertoriul clasico-romantic dar şi din cel românesc, trei fete talentate, eleve, studente ale instituţiilor de învăţământ artistic din Bucureşti, au definit împreună un veritabil eveniment.
Muzică de cameră, celebrul Trio elegiac de Serghei Rachmaninov, primul Trio, în do minor de Beethoven, o lucrare de tinereţe a compozitorului, pe de-o parte, şi, pe de alta, două importante creaţii ale marelui repertoriu pianistic, au reprezentat punctele de atracţiozitate al acestui concert găzduit în inima Europei.
Elevă a Colegiului Naţional de Muzică „Dinu Lipatti”, pianista Daria Tudor a concertat deja în Germania şi în Israel, a cântat în compania unor importante colective simfonice din ţară. În afara participării sale în cadrul formaţiei de trio în compania colegelor ei de muzică de cameră, de această dată Daria a prezentat publicului bruxellez una dintre cele mai captivante lucrări ale repertoriului pianistic al primei jumătăţi a secolului trecut, anume lucrarea Carillon nocturne (Clopote în noapte) de George Enescu. Desigur, a fost avută în vedere marea relaţie de prietenie, de respect , care l-a legat pe compozitorul român de suverana Belgiei, la acea vreme, mă refer la regina Elisabeta, iniţiatoare a celebrei competiţii bruxelleze a tinerilor muzicieni.
Violonista Georgeta Iordache este elevă a claselor liceale ale Colegiului Naţional