În sezonul rece, cazurile de gripă şi de răceală se înmulţesc. Vestea bună este că există numeroase remedii naturiste care pot ameliora simptomele neplăcute ale răcelilor: nas înfundat, febră şi stare generală de rău.
Este vorba despre licoarea recunoscută în Siberia pentru calităţile curative împotriva răcelii. La nevoie, încearc-o şi „nu vei da greş“!
Mod de preparare
Pentru acest remediu ai nevoie de câteva ingrediente, accesibile: o lămâie, o portocală, 4-5 linguri de zahăr tos, un pahar de infuzie de ceai rusesc, 250 g de zahăr cubic şi 1 păhărel de coniac. Coaja rasă de lamâie şi de portocală se pun la macerat timp de 30 de minute cu zahărul tos, apoi se toarnă într-un pahar de ceai cald. Se înmoaie zaharul cubic în puţină apă, la care se adaugă zeama de lamâie şi de portocală şi alcoolul. Se pune această compoziţie pe foc şi când a început să fiarbă, se adaugă ceaiul cu cojile macerate, strecurat prin sită. Se serveşte iarna, fierbinte, ca băutură antirăceală! Este uşor de preparat, are un gust foarte bun şi proprietăţi terapeutice, ceea ce face din această băutură un adevărat elixir!
www.clicksanatate.ro
În sezonul rece, cazurile de gripă şi de răceală se înmulţesc. Vestea bună este că există numeroase remedii naturiste care pot ameliora simptomele neplăcute ale răcelilor: nas înfundat, febră şi stare generală de rău.
Este vorba despre licoarea recunoscută în Siberia pentru calităţile curative împotriva răcelii. La nevoie, încearc-o şi „nu vei da greş“!
Mod de preparare
Pentru acest remediu ai nevoie de câteva ingrediente, accesibile: o lămâie, o portocală, 4-5 linguri de zahăr tos, un pahar de infuzie de ceai rusesc, 250 g de zahăr cubic şi 1 păhărel de coniac. Coaja rasă de lamâie şi de portocală se pun la macerat timp de 30 de minute cu zahărul tos, apoi se toarnă într-un pahar de ceai cald. Se înmoaie z