Doctorul Florin Ştefan, care a coborât în apă şi l-a scos pe bărbat s-a arătat extrem de indignat că poliţiştii veniţi la faţa locului nu au i-au dat o mână de ajutor şi au stat în maşină la căldură. Un bărbat în vârstă de 60 de ani a căzut în Dunăre, în dreptul unui ponton de pe faleză, iar scoaterea lui din apă a necesitat eforturi supraomeneşti din partea echipei de pe Ambulanţă, dar şi a poliţiştilor de la Frontieră.
Poliţiştii de la Judiciar şi Criminalistică, veniţi la faţa locului să facă ancheta, au rămas în maşină, cu motorul pornit, iar acest fapt l-a supărat pe dr. Florin Ştefan de la Ambulanţă.
"Am intrat în apă, am tras corpul bărbatului cu o barcă, apoi l-am urcat pe mal cu ajutorul celor de la Frontieră şi a colegilor mei, asistenta şi ambulanţierul, dar şi cu ajutorul unor trecători. Poliţiştii de la Municipiu au stat în maşină la căldură", a declarat dr. Florin Ştefan.
Potrivit procedurilor, poliţiştii de Frontieră şi ISU sunt instituţiile îndrituite să acţioneze în asemenea cazuri.
Victima, un bărbat în vârtă de 60 de ani, era paznic la unul dintre pontoanele de pe faleză şi, cel mai probabil, în timp ce mergea pe mal, s-a împiedicat de o şufă care ţinea ambarcaţiunea andocată, s-a dezechilibrat şi a căzut. Şapca lui a fost găsită pe mal, foarte aproape de apă, iar în apă, lângă el, sacoşa cu mâncare.
Bărbatul prezenta un traumatism cranio-cerebral acut deschis şi, chiar dacă nu avea semne vitale, a fost urcat în ambulanţă şi resuscitat.
"Facem manevre de resuscitare, este în şoc hipotermic, are etilism cronic, are şi un traumatism cranian deschis, nu sunt semne vitale, însă aplicăm toate procedurile în acest caz", a adăugat dr. Florin Ştefan.
Poliţiştii de la Municipiu au încercat să facă o cercetare la faţa locului, au găsit în buzunarul gecii bărbatului un telefon mobil, un pachet de ţigări, 75 de lei, o briche