Mancarea sanatoasa poate arata foarte bine si este foarte gustoasa, daca ai retetele potrivite si pofta de a le pregati. O dovada sunt cipsurile de dovleac cu salvie. Crocante, aromate si infinit mai bune decat cipsurile clasice.
Cipsurile de dovleac cu salvie se fac foarte repede. Ai nevoie de o felie de dovleac groasa de doua degete, doua linguri de ulei de masline sau alt ulei, o lingura de salvie uscata si macinata, sare si piper.
Pune o oala cu apa pe foc. Pana clocoteste, taie dovleacul in felii subtiri, dupa ce cureti coaja si partea moale unde sunt semintele. Feliutele de dovleac de 3-4 milimetri grosime le poti avea si dand felia printr-o razatoare care taie felii.
Pune feliile in apa care clocoteste. Lasa-le sa fiarba fix cinci minute, dupa ce apa incepe din nou sa fiarba, dar micsoreaza focul. Scurge apa si pune feliutele de dovleac pe hartie absorbanta, ca sa se scurga bine toata apa.
Aseaza-le in tava de aragaz, pe hartie de copt. Stropestele-le cu ulei, presara salvie si amesteca cu mana, ca sa se uniformizeze uleiul si salvia.
Tine-le la cuptor, pentru 20 de minute, la foc potrivit. Amesteca dupa zece minute, ca sa se rumneasca uniform. Cand sunt gata, miros teribil de bine, sunt crocante si usor dulci. Pune sare si piper, dupa ce s-au racit, ca sa nu se inmoaie. Ai o gustare perfecta.
Mancarea sanatoasa poate arata foarte bine si este foarte gustoasa, daca ai retetele potrivite si pofta de a le pregati. O dovada sunt cipsurile de dovleac cu salvie. Crocante, aromate si infinit mai bune decat cipsurile clasice.
Cipsurile de dovleac cu salvie se fac foarte repede. Ai nevoie de o felie de dovleac groasa de doua degete, doua linguri de ulei de masline sau alt ulei, o lingura de salvie uscata si macinata, sare si piper.
Pune o oala cu apa pe foc. Pana cloc