Ionel Manţog a câştigat procesul împotriva Administraţiei Finanțelor Publice Tg-Jiu, instituţie care demarase procedurile de executare silită pentru suma de 378.000 de lei, reprezentând prejudiciul în dosarul de corupţie în care fostul lider democrat-liberal a fost condamnat penal.
Şi în cazul lui Ion Vulpe, instanţa de judecată poate dispune, la termenul de astăzi, anularea tuturor formelor de executare silită.
Decizie favorabilă
Judecătoria Tg-Jiu a admis, la finele săptămânii trecute, contestaţia la executare depusă de către Ionel Manţog şi a anulat formele de executare efectuate de către AFP Tg-Jiu pentru recuperarea prejudiciului stabilit, iniţial, de către procurorii anticorupţie şi statuat, ulterior, prin decizia definitivă de condamnare de către Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.
Fostul lider democrat-liberal a depus în instanţă, în luna noiembrie 2012, o contestaţie la executare prin care solicita anularea demersurilor făcute de către Administraţia Finanţelor Publice Târgu-Jiu în vederea confiscării sumei de 378.000 de lei.
După ce instanţa supremă s-a pronunţat definitiv în dosarul în care Manţog a fost acuzat de comiterea infracţiunii de abuz în serviciu contra intereselor publice în formă calificată, Finanţele Publice i-au evaluat averea pentru a putea scoate la mezat bunurile acestuia în vederea recuperării prejudiciului, deşi părţile vătămate din dosar, fostele Complexuri Energetice Turceni şi Rovinari şi fosta Societate Naţională a Lignitului Oltenia, nu s-au constituit părţi civile în cauză.
Averea lui Mantog, neatinsă
Este posibil ca tocmai acest aspect să fi condus la o decizie favorabilă lui Manţog din partea magistraţilor gorjeni în ceea ce priveşte integritatea averii acestuia.
Potrivit unor documente oficiale, în afară de vila de 303 mp din Cartierul Primăverii, nerecepţionată încă, imobil