Exista terapie prin arta cu beneficii la fel de serioase pentru pacient precum terapiile conventionale. Insa nu doar cei expusi la creatia artistica sunt beneficiarii. Adesea autorii se folosesc de propria arta pentru a-si exorciza starile, pentru a si le intelege. Si nu se opresc aici.
Poeta Andra Rotaru, autoarea a trei volume de poezie distinse cu cele mai importante premii contemporane scrie o poezie profunda, departe de divertismentul pe care il cautam cu totii, in ultima vreme, in literatura. O poezie pentru care trebuie sa te pregatesti sufleteste. Iar acest lucru este pregnant in ultimul volum al autoarei, "Lemur", editura Cartea Romaneasca, 2012. Iata de ce (citez din ultimul poem al volumului): "asta nu e somn,/ in departare zbiara o fiara: pana la ea, o lumina strapunge desisul mila dupa mila." Despre starile transformate in poezie dar si despre blocaje si ce se intampla atunci cand nu mai vrei si nu mai poti scrie, afli din interviul de mai jos cu Andra Rotaru.
(Andra Rotaru s-a născut la 5 ianuarie 1980 în Bucureşti. Este, în prezent, editor-coordonator la AgenţiadeCarte.ro, administrator al Societăţii de Gestiune a Drepturilor de Autor OperaScrisă.ro şi colaborator al mai multor reviste de cultură din ţară. Volume publicate: Într-un pat sub cearşaful alb, Editura Vinea, 2005 (volum distins cu premiul Iustin Panţa, Premiul Naţional „Mihai Eminescu” – Opera prima, premiul Asociaţiei Scriitorilor din Bucureşti, Premiul Naţional „Tudor Arghezi”; tradus în limba spaniolă cu titlul En una cama bajo la sábana blanca, Bassarai Ediciones, 2008); Ţinuturile sudului, Editura Paralela 45, 2010. Poemele sale au fost incluse în numeroase antologii şi traduse. Bursieră ArtistNe(s)t – Reţeaua Centrelor de Rezidenţă pentru Artişti, la Tescani, în 2010. Bursieră CEC Artslink în America (Portland şi New York) în 2011. Volumul “Lemur” a fost adaptat de coregraf