Un român, fost angajat al MApN, va fi extrădat către Statele Unite pentru terorism, întrucât a făcut comerţ cu produse militare în Iran. Curtea de Apel Bucureşti a admis cererea autorităţilor judiciare, iar cazul a fost investigat în România de către DIICOT în colaborare cu SRI. Aurel Frățilă a fost logodnicul actriţei Bianca Brad.
1 /.
Update ora 14.35 Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti arată în motivarea sentinţei în care au decis arestarea preventivă şi extrădarea că Aurel Frăţilă „este urmărit internaţional pentru punerea în executare a mandatului de arestare emis la data de 17 octombrie 2006 de către Tribunalul Districtual al Statelor Unite pentru Districtul de Sud al Statului California pentru săvârşirea infracţiunilor de conspiraţie la încălcarea Legii de control al exportului de arme şi spălare de bani, prevăzute de Titlul 18 din Codul Statelor Unite, secţiunea 554 şi Titlul 18 din Codul Statelor Unite, secţiunile 1956 (a)(2)(A) şi (2), fapte pentru care legislaţia penală a statului solicitant prevede pedeapsa maximă de 5 ani şi respectiv 20 ani închisoare”.
Conspiraţia lui Aurel Frăţilă
Magistraţii arată că s-a reţinut că în anul 2006, Aurel Frăţilă a conspirat împreună cu alţii, inclusiv cu Jamshid Ghassemi pentru a exporta piese din SUA, prin încălcarea Legii de Control al Exportului de Arme. Asta, deşi a ştiut că, exportarea pieselor va fi efectuată prin mijloace ilegale, Jamshid Ghassemi a solicitat unei persoane din SUA să-i procure componente pentru avioane de la un fabricant din SUA şi să le trimită prin contrabandă din SUA în România, ca apoi, să fie trimise în Iran. Persoana din SUA acţiona ca sursă confidenţială pentru Departamentul de Securitate Naţională a SUA.
Facturile de transport, falsificate
Aurel Frăţilă s-a înţeles cu Jamshid Ghassemi să acţioneze ca firmă paravan în România, cu scopul de a intermedia plata