Proiectul de hotărâre pentru reducerea taxelor și impozitelor locale la nivelul celor din 2012, supus la votul consilierilor în ședință extraordinară luni, 14 ianuarie, nu a trecut. Pentru a fi aprobat, ar fi fost nevoie de 11 voturi „pentru”, însă din cei 15 consilieri prezenți, doar 10 au votat favorabil, iar restul de 5 s-au abținut.
În urma ședinței de Consiliu Local de luni, taxele și impozitele rămân majorate cu 16,05%, așa cum s-a votat în ședința anterioară, din data de 7 ianuarie.
Așa cum era de așteptat, ședința nu a fost lipsită de scântei. Consilierii liberali, dintre care cel mai vocal a fost Gabriel Pleșa, au susținut că votul anterior s-a desfășurat în grabă, că proiectul de hotărâre le-a fost înmânat cu scurt timp înainte și că au votat în necunoștință de cauză: „Dacă data trecută am fi fost corect informați și am fi amânat cu 2-3 zile ca să apară în Monitorul Oficial și să citim ce votăm, la ora asta nu mai aveam asemenea discuții. În haosul ce s-a produs aici unii nu au știut exact ce votează și ni s-a spus că este o formalitate. Cine nu a fost corect? Noi, cei care ne-am opus atunci și vrem să modificăm această lege pe care nu e cazul să o aplicăm pentru cetățenii și-așa destul de sărăciți sau cei care ne-au indus în eroare?”
Pe de altă parte, consilierul democrat-liberal Raul Tudorașcu le-a amintit acestora că la proiectul de hotărâre votat în 7 ianuarie era atașată hotărârea de Guvern privind nivelurile pentru valorile impozabile, impozitele și taxele locale, publicată în Monitorul Oficial în 28 decembrie 2012. Aceasta prevedea că „Autoritățile deliberative ale administrației publice locale completează, modifică și/sau abrogă, după caz, hotărârile adoptate cu privire la stabilirea impozitelor și taxelor locale pentru anul 2013, până la data de 31 decembrie 2012, pentru a asigura corelarea cu prevederile Legii 571/2003 pr