Cu aproape doi ani înainte de alegeri, partidele au început să-şi selecteze potenţialii competitori pentru cursa spre Cotroceni. Previzibil, cea mai mare inflaţie de candidaţi e la PDL.
În rândul democrat-liberalilor deja au fost vehiculate patru nume de posibili prezidenţiabili: Emil Boc, Cristian Diaconescu, Mihai Răzvan Ungureanu şi Monica Macovei. Protocolul USL dă de înţeles că în alianţa aflată la guvernare acest lucru a fost deja tranşat. Totuşi, chiar preconizatul candidat, Crin Antonescu, n-a exclus surprizele. UDMR ar putea intra în competiţie din nou cu Kelemen Hunor.
Cum era de aşteptat, cele mai aprinse dezbateri pentru găsirea unui candidat s-au declanşat deja în sânul marilor perdanţi ai anului electoral 2012, PDL. Primul nume de potenţial candidat, rostit public a fost cel al primarului Clujului, Emil Boc. Cel care l-a prezentat drept o soluţie pentru PDL a fost fostul său subaltern din vechea echipă guvernamentală, Traian Igaş. Surprinzător, chestionaţi de ZIUA de CLUJ, democrat-liberalii clujeni, care, până nu demult, erau trup şi suflet cu Boc, de această dată n-au mai îndrăznit să-i susţină public candidatura. Deocamdată, Boc a comentat doar că e interesat să fie „un bun primar", şi că îşi va duce mandatul până la capăt.
Numele lui Boc a fost rostit, vineri, la un post de televiziune naţional şi de fostul candidat în alegerile parlamentare, Adrian Papahagi, care l-a calificat pe Boc drept unul dintre cei care s-ar afla „în prima linie" pentru intrarea în cursa spre Cotroceni. Afirmând că nu crede, totuşi, că Boc va candida, Papahagi a mai adăugat două nume pe aceeaşi listă: Mihai Răzvan Ungureanu şi Monica Macovei. Dacă includerea controversatului europarlamentar PDL printre potenţialii prezidenţiabili este o noutate, numele fostului premier de cursă scurtă a fost vehiculat drept viitor port-drapel al partidului încă din perio