* pasta care rămâne în urma extragerii mustului din strugurii roşii are un conţinut bogat de resveratrol, antioxidantul secolului XXI * farmacistul Ion Bobaru procesează tescovina obţinând produse anti-îmbătrânire şi de creştere a imunităţii
Elixirul tinereţii pare să fi găsit o nouă formulă, în banala tescovină. Pasta care rămâne în urma extragerii mustului din struguri are un conţinut bogat de resveratrol, cel mai puternic antioxidant din farmacia naturii. Aflat în cantităţi mari în în cojile şi seminţele de struguri roşii, resveratrolul poate combate radicalii liberi. Astfel, previne îmbătrânirea organismului, despre care s-a demonstrat ştiinţific că este un fenomen oxidativ, provocat în principal de radicalii liberi.
Transformată în ţuică, dată la animale, folosită pentru obţinerea unui îngrăşământ natural, în urma unor descompuneri chimice sau, pur şi simplu aruncată, tescovina din strugurii roşii reprezentă o sursă naturală de resveratrol, mai bogată decât vinul. Considerat antioxidantul secolului XXI, resveratrolul neutralizează radicalii liberi din organismului uman, aceştia fiind în mare măsură responsabili de fenomenul de îmbătrânire. Pagini întregi din mass media şi literatura de specialitate menţionează pe larg proprietăţile terapeutice ale resveratrolului. Sunt deja cunoscute virtuţile benefice pentru organismul uman ale consumului moderat de vin roşu, dându-se ca exemplu cetăţeanul francez care are o rată mai scăzută de afecţiuni cardio-vasculare tocmai prin faptul că foloseşte vinul roşu în alimentaţie. Din nefericire, deşi strugurii roşii sunt bogaţi în resveratrol, el nu trece decât în mică proporţie în must, fiind greu solubil în apă, rămânând în coji şi seminţe (aşa-numita tescovină). Experienţa de peste 37 de ani a farmacistului Ion Bobaru în prepararea medicamentelor în farmacie, i-a îndreptat paşii spre a găsi o soluţie de r