IAŞI. La sfîrşitul anului 2012, în judeţul Iaşi erau înregistrate 32 de produse tradiţionale. Alte 16 dosare au fost trimise la Ministerul Agriculturii şi se aşteaptă să fie aprobate. Primul produs din judeţul Iaşi a fost din gama brînzeturi.
Directorul Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală Iaşi(DADR), Neculai Olariu a declarat că din cele 32 de produse tradiţionale, cele mai multe sunt pe morărit şi panificaţie respectiv 15; mai sunt 12 pe lapte şi brînzeturi; dulceţuri, gemuri, compoturi-2 şi produse din carne sunt 3.
“Mai avem la ora actuală 16 dosare pentru conserve de legume şi fructe. Probabil că în luna februarie vom primi atestatele şi atunci vom avea 48 de produse tradiţionale. Pînă acum 32 de produse tradiţionale.”, a precizat şeful DADR Iaşi.
Referitor la condiţiile care trebuie îndeplinite sunt- prin caietul de sarcini să reiasă tradiţionalitatea adică să nu fie determinat în timp, după care dosarul trebuie să include fluxul tehnologic, să aibă avizul sanitar-veterinar, să aibă aprobarea Direcţiei Agricole care transmite dosarul de Ministerul Agriculturii care va verifica dosarul. Dacă toate corespund se va da avizul după care produsul va putea fi scos la vînzare.
IAŞI. La sfîrşitul anului 2012, în judeţul Iaşi erau înregistrate 32 de produse tradiţionale. Alte 16 dosare au fost trimise la Ministerul Agriculturii şi se aşteaptă să fie aprobate. Primul produs din judeţul Iaşi a fost din gama brînzeturi.
Directorul Direcţiei Agricole şi de Dezvoltare Rurală Iaşi(DADR), Neculai Olariu a declarat că din cele 32 de produse tradiţionale, cele mai multe sunt pe morărit şi panificaţie respectiv 15; mai sunt 12 pe lapte şi brînzeturi; dulceţuri, gemuri, compoturi-2 şi produse din carne sunt 3.
“Mai avem la ora actuală 16 dosare pentru conserve de legume şi fructe. Probabil că în luna februarie vom primi atestatele şi atunci