Studenţii marinari înscrişi la filiala din Kazahstan vor ajunge la Constanţa, pentru un stagiu de practică, la finalul acestui an universitar.
Pentru acest an, previziunile Universităţii Maritime din Constanţa (UMC) se îndreaptă către două obiective mari. Primul îl reprezintă supraetajarea clădirii vechi a bazei nautice, situată pe malul lacului Siutghiol, un loc perfect pentru studiu, dar şi pentru practica marinărească. „Această clădire va permite să i se aloce suplimentar în jur de 1000 metri pătraţi care vor fi transformaţi în spaţii de birouri şi spaţii de utilitate, urmând ca în urma configurării birourilor să putem fi în stare să mutăm integral o facultate. Vom putea asigura condiţii de lucru pentru profesori, atât la nivelul activităţii didactice, cât şi la nivelul activităţii de cercetare„, ne-a declarat prorectorul UMC, prof.univ. dr. ing. Cornel Panait.
Sală modernă de sport pentru studenţi
A doua activitate majoră pentru acest an vizează reabilitarea bazei sportive din zona CET a Constanţei, pe locul fostei baze Hidrotehnica. „La momentul de faţă ştim care este problema tehnică rezultată din expertiză şi pe baza acestei expertize facem o licitaţie pentru o activitate de proiectare pentru reabilitarea bazei sportive. Suprafaţa de teren este 1,2 ha de pământ, avem sală de sport şi trei clădiri anexe„, a completat reprezentantul UMC. Se intenţionează în primul rând reabilitarea sălii de sport a acelui complex. În ceea ce priveşte clădirile anexe, acestea vor fi ori reabilitate, ori dărâmate, iar pe spaţiul eliberat să se construiască un bazin de înot. Reabilitarea sălii de sport ar putea costa 2 milioane de lei. După cum ne-a mai spus rectorul UMC, deocamdată, din fondurile proprii şi din alocările bugetare care s-au făcut de la Ministerul Educaţiei, există jumătate din suma necesară acestei investiţii. Până va fi gata moderna sală