Doua lingurite de ulei de cocos pe zi par sa amelioreze simptomele Alzheimerului.
Desi cercetatorii sunt sceptici cu privire la eficienta acestui "tratament", existand putine date stiintifice referitoare la calitatile terapeutice ale uleiului de cocos, cei care au grija de persoane catre au fost diagnosticate cu acest tip de dementa spun ca remediul functioneaza, relateaza Medical Daily.
Mai ales in cazurile grave, in care niciun tratament sau medicament nu are efect, acest remediu pare sa ajute.
Oamenii de stiinta cred ca uleiul de cocos functioneaza in aceste cazuri dand creierului extra energie. Creierul persoanelor diagnosticate cu acest tip de dementa pur si simplu nu mai are energia de a forma noi amintiri, iar uleiul de cocos actioneaza exact pe acest plan, el continand un tip de grasime numita MCT.
Acest tip de grasime creste abilitatea organismului de a produce chetona, care poate servi ca sursa alternativa de energie pentru creierul lipsit de glucoza al pacientilor bolnavi de Alzheimer.
Deja in SUA exista si suplimente alimentare ce contin MCT, pentru cei care se tem ca uleiul de cocos, despre care se stie ca are si grasimi nesanatoase, ar putea sa le faca rau inimii.
Medicii afirma insa ca pana ce efectele terapeutice ale uleiului de cocos nu vor fi demonstrate in cadrul unor teste, pe subiecti, acesta nu ar trebui administrat pacientilor. In schimb, acestia ar trebui sa asculte muzica, sa beneficieze de masaj si sa aiba un animal de companie.
Doua lingurite de ulei de cocos pe zi par sa amelioreze simptomele Alzheimerului.
Desi cercetatorii sunt sceptici cu privire la eficienta acestui "tratament", existand putine date stiintifice referitoare la calitatile terapeutice ale uleiului de cocos, cei care au grija de persoane catre au fost diagnosticate cu aces