De la începutul acestui an, reglementările în ceea ce priveşte facturarea au fost modificate, astfel că facturile vor cuprinde noi informaţii.
În acest sens, în mod obligatoriu, pe factură se vor trece numărul de ordine, în baza uneia sau a mai multor serii, care identifică factura în mod unic, data emiterii facturii, data la care au fost livrate bunurile sau prestate serviciile sau data încasării unui avans, în măsura în care această dată este anterioară datei emiterii facturii, datele firmei care emite factura, datele beneficiarului, date despre bunurile şi serviciile livrate, valoarea bunurilor şi serviciilor fără TVA, indicarea cotei de taxă aplicate şi a sumei colectate, regimul special dacă este cazul, o referire la alte facturi sau documente emise anterior, atunci când se emit mai multe facturi sau documente pentru aceeaşi operaţiune.
Potrivit legii societăţilor comerciale (31/1990), pe orice factură întocmită de o societate trebuie să se menţioneze şi denumirea, forma juridică, sediul social, numărul din registrul comerţului şi codul unic de înregistrare. În cazul societăţilor cu răspundere limitată, facturile vor conţine şi capitalul social, iar pe facturile emise de societăţile pe acţiuni trebuie menţionate capitalul social subscris, dar şi cel vărsat. Amenda pentru încălcarea acestor prevederi este cuprinsă între 2.500 lei şi 5.000 lei.
Noile reguli stabilesc că sumele indicate pe factură se pot exprima în orice monedă cu condiţia ca valoarea TVA colectată să fie exprimată în lei, iar în situaţia în care valoarea taxei colectate este exprimată într-o altă monedă, aceasta va fi convertită în lei. De asemenea, noile reglementări precizează că persoana impozabilă trebuie să emită o factură către fiecare beneficiar în situaţia livrărilor de bunuri sau prestărilor de servicii efectuate, pentru fiecare vânzare la distanţă efectuată, pentr