Sâmbătă, 12 ianuarie, şedinţa Cenaclului literar-artistic „Alexandru Sihleanu” de la Centrul Cultural „Florica Cristoforeanu” din Râmnicu Sărat a debutat cu Matincă Costea printr-un medalion Eminescu şi două cuplete umoristice, creaţii proprii: ”Până când?” şi „Te priveşte!”
A urmat lectorul de serviciu, Aneta Pioară, cu teatru. Piesa „Capcana” lecturată astăzi reprezintă a treia parte a unui proiect prin care autoarea demonstrează un potenţial în susţinerea acestui gen de proiect: susţine acţiunea în mod coerent, cursiv, creează personaje şi dialog, stări, sentimente, dar se simte şi o lipsă de experienţă în domeniu prin atitudinea domniei sale de a căuta să finalizeze totul cât mai repede. Este de apreciat efortul, teatrul nu este la îndemâna oricui.
„Ne confruntăm cu d-na Aneta Pioară pentru a treia oară şi de data aceasta subliniez faptul că dna se integrează bine în conflictul dramatic, dialoghează frumos, potrivit specificului. Reuşeşte să ne reţină atenţia, deşi cade mereu în păcatul arhicunoscut în materie de justiţie. Teatrul se scrie greu. Îi acord o bilă albă, dat fiind faptul că este primul şi ultimul creator de teatru din Cenaclu.” (Matincă Costea)
„Tot ce a citit lectorul de serviciu răscoleşte la foarte multă lume amintiri dureroase. Direct sau indirect, multă lume a trecut prin aceste drame. M-am văzut, câteva clipe, prin copii, în faţa unui juriu unde trebuia să spun adevărul. Asemenea drame despart vieţi. O ruptură nu se mai face niciodată un tot. Sfatul meu este să continue.” (Valeria Popa)
„Piesa mai trebuie lucrată, pentru că mai sunt detalii care ar trebui îmbunătăţite. A numit-o dramă pentru că divorţul este o dramă. Să revadă unele aspecte legate de relaţia cu cititorul sau potenţialul spectator.” (Adriana Plugaru)
„Textul lecturat reflectă o problemă de actualitate cu care se confruntă foarte multe familii.