Prin intermediul unui comunicat de presă, conducerile Consiliului Judeţean şi Spitalului Judeţean au răspuns la memoriul medicilor chirurgi care operează în Blocul Operator Central al Spitalului Judeţean. Reproducem integral comunicatul de presă:
Referitor la memoriul medicilor care operează în Blocul Operator Central al Spitalului Judeţean Satu Mare:
Conducerea Spitalului Judeţean şi Consiliul Judeţean Satu Mare ţinem să analizăm situaţia actuală a secţiilor chirurgicale prezentând starea de fapte şi analizând posibilităţile de remediere:
- Secţia de Chirurgie Generală este cea mai mare secţie chirurgicală din judeţ (cu 80 de paturi) cu o echipă de chirurgi profesionişti, ea rezolvând pe lângă cazurile cronice, urgenţele chirurgicale de pe raza întregului judeţ, cu echipă de gardă permanentă de doi chirurgi.
Cunoaştem situaţia legată de lipsa de spaţiu de pe secţie, precum şi pe cea legată de lipsa de cadre medii şi infirmiere.
De asemenea, ţinem să precizăm că este cunoscut volumul mare de activitate pe secţie şi în Blocul Operator unde se efectuează circa 3000 de intervenţii pe an numai pentru chirurgie generală, ştiind că aici se desfăşoară intervenţii clasice cu grad mare de dificultate precum şi intervenţii laparoscopice (peste 7000 de intervenţii laparoscopice din 1997).
- Cunoştem şi situaţia Blocului Operator, care cu toate îmbunătăţirile şi dotările efectuate se dovedeşte insuficient ca spaţiu. Funcţionează practic pe infrastructura anului 1973, suprafaţă care atunci deservea 3 secţii, iar acum pe lângă cele 3 secţii (chirurgie generală, ortopedie, obstetrică-ginecologie), aici mai activează încă 7 specialităţi (urologie, chirurgie plastică, chirurgie infantilă, chirurgie Buco Maxilo Facială, ORL, chirurgie cardiacă, chirurgie vasculară periferică).
În aceste condiţii ştim că alcătuirea optimă a programulu