Suntem, in general, optimisti cu privire la perspectivele pe termen lung ale actiunilor din pietele emergente si din cele de frontiera. In opinia noastra, fundalul economic al multor piete emergente si de frontiera este mai puternic decat cel existent in multe piete dezvoltate. Desi cifrele estimate privind cresterea economica a pietelor emergente in 2012 au scazut in ultimele luni, acestea raman, in general, mult mai bune decat estimarile pentru pietele dezvoltate.
Mai mult, spre deosebire de pietele dezvoltate, multe dintre pietele emergente si cele de frontiera mai au inca un spatiu amplu pentru stimulare fiscala si monetara. Desi cresterea slaba din pietele dezvoltate ar putea fi transmisa pietelor emergente, in special prin declinul comertului mondial, aceasta influenta ar putea continua sa fie compensata in pietele emergente de investitii mai mari si de o crestere a cererii interne.
Ne asteptam ca esentiala economie chineza sa arate o crestere ceva mai puternica in 2013 decat in 2012, pe masura ce politicile de stimulare isi fac efectul in sistem. Ca urmare a tranzitiei de putere de la sfarsitul anului 2012, anticipam ca autoritatile sa continue sa repozitioneze economia chineza spre o mai mica dependenta de exporturi si investitii si o mai mare dependenta de cererea interna. Eforturile pentru a inclina activitatea dinspre industriile cu valoare adaugata redusa si cele mari consumatoare de forta de munca spre activitati cu tehnologie mai inalta vor continua pe masura ce nivelul salariilor creste si forta de munca din China devine mai educata.
Trecand la alte piete emergente si de frontiera importante din intreaga lume, reformele economice anuntate in India, in cazul in care sunt duse pana la capat, ar putea elibera economia indiana de unele dintre blocajele administrative care au ingreunat activitatea. Brazilia a dat semne de ad