Situaţie de criză la secţia de Oncologie a Spitalului Municipal Caracal, cei aproximativ 4.500 de pacienţi aflaţi în evidenţe nemaiputând fi trataţi aici, pentru că singurul medic oncolog este pentru o perioadă mai lungă de timp în concediu medical. Soluţia posibilă pentru moment – transferarea pacienţilor la Slatina.
Bolnavii de cancer din zona de sud a judeţului, care sunt trataţi la Spitalul Municipal Caracal, trec printr-o situaţie delicată, singurul medic oncolog de aici fiind, de la mijlocul lunii decembrie, în concediu medical. Problema a apărut pe nepregătite, iar cei aproximativ 4.500 de bolnavi în evidenţe la acest spital aşteaptă la acest moment soluţii. Este vorba atât de pacienţii care sunt nevoiţi să parcurgă mai multe cure de citostatice, cât şi de cei care au nevoie de reţete din ambulatoriu. Conducerea spitalului caracalean a anunţat Direcţia de Sănătate Publică Olt că are nevoie de ajutor şi s-a apelat chiar şi la sprijinul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slatina.
„Deocamdată nu am găsit o soluţie, pentru că soluţia ar fi ca pentru două, trei luni de zile, cât domnul doctor se află în concediu medical, să fie detaşat un alt medic. N-am găsit însă înţelegere, de la spitalul din Slatina am primit refuzul verbal. Până la urmă cred că bolnavii vor fi nevoiţi să meargă la Slatina”, a declarat managerul spitalului din Caracal, medicul Cristian Conea.
„Până la sfârşitul săptămânii aşteptăm un răspuns şi de la Craiova”
Şi la Direcţia de Sănătate Publică (DSP) au început demersurile pentru a se găsi un medic oncolog dispus să se detaşeze la Caracal. De la spitalul din Slatina însă, unde secţia de oncologie beneficiază de serviciile a cinci medici, niciunul nu acceptă această soluţie.
„Am avut discuţii cu doamna doctor Năstasie, care este coordonatorul programului, dar ne-a spus că nicio colegă nu vrea să me