Susținerea lui Becali ca membru în comisia juridică a Camerei Deputaților, șosea națională cu sens unic înspre munte, sugrumarea sistemului medical privat sunt doar câteva exemple despre ce fel de liberalism promovează, cu convingere, actualii lideri liberali.
„Ce-ai dom’le, ești liberal la cap?“ Presimt că asta va fi cea mai usturătoare jignire care va putea fi adusă în curând unui român. Partidul ăsta a făcut într-un fel în care s-a umplut la vârf de capete pline de câlți. Unii le folosesc la dormit, alții la oierit, iar alții la îmbolnăvit. Cea mai recentă ieșire a lui Eugen Nicolăescu, ministrul liberal al Sănătății, prin care anunță sistarea finanțării spitalelor private din banii asigurărilor publice, e menită să îmbolnăvească singurele servicii medicale cât de cât sănătoase din România.
Politic vorbind, propunerea duce PNL considerabil mai la stânga PSD-ului. Următoarea mişcare demnă de acest inedit partid liberal e una singură: interzicerea spitalelor private. Iar apoi interzicerea oricăror activități private. Ca să nu mai pierdem bani și timp aiurea-n tramvai.
Propunerea ministrului Nicolăescu e o consecință firesc-liberală a felului în care regizorul Nicolaescu a fost trimis prematur pe lumea cealaltă de sistemul medical de stat în doar câteva zile. Primul diagnostic: două coaste rupte, al doilea diagnostic: afecțiuni digestive cronice; cauza morții: peritonită. Păi cum să nu vrei să te internezi la stat? Cum să nu te uiți plin de speranță și încredere la medicii care se uită și ei la tine la fel, că poate te faci bine singur?
Soția mea a născut de curând o fetiță, într-o maternitate privată. Care e legătura între un astfel de loc și un spital de stat? Niciuna. Zero. Nimic. E de pe altă planetă. Se vorbește tot românește, dar nu e din România spitalelor de stat. Așa ceva trebuie clar eradicat, mai ales