Toate cele peste 100 de angajate ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) vor fi intervievate, zilele acestea, de o comisie de sociologi care va încerca să afle care este climatul relaţional în cadrul instituţiei. “Este vorba de doi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, care au ajuns de vineri la Botoşani. Discuţiile au loc separat, în baza ghidului de interviu”, a declarat Anca Silion Aramă, purtător de cuvânt în cadrul IJP.
Prin această acţiune internă, angajatele IJP trebuie să spună dacă se simt hărţuite sau discriminate la locul de muncă şi dacă a fi femeie în Poliţie reprezintă un avantaj sau un dezavantaj, interviul durând în medie cam cinci minute.
Verificările au fost dispuse de ministrul Administraţiei şi Internelor, Radu Stroe, în urma scandalului declanşat în seara de 26 decembrie, când o poliţistă din Balş şi-a înjunghiat fostul şef pe motiv că acesta ar fi încercat să o violeze. Preşedintele Sindicatului poliţiştilor şi personalului contractual din cadrul IJP, Sandu Afrăsânei, a considerat însă acţiunea drept inutilă, cazul respectiv fiind singular. “Este curios cum de ministerul, care are atâtea datorii faţă de proprii angajaţi, îşi permite să disloce o adevărată armată de oameni pentru a verifica în toată ţara nişte aspecte care s-au petrecut într-un sigur loc. E un efort financiar colosal pentru că cineva va trebui să plătească deplasarea, diurna şi cazarea pentru toată această armată de sociologi şi psihologi”, a mai spus Sandu Afrăsânei.
Toate cele peste 100 de angajate ale Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) vor fi intervievate, zilele acestea, de o comisie de sociologi care va încerca să afle care este climatul relaţional în cadrul instituţiei. “Este vorba de doi reprezentanţi ai Inspectoratului General al Poliţiei Române, care au ajuns de vineri la Botoşani. Discuţiile au loc separat, î