Trei dintre cele mai bune sortimente de vinuri ale producătorilor buzoieni Domeniile Săhăteni şi Davino vor fi degustate în cadrul unei cine gastronomice, doar cu vinuri albe, organizată mâine de Vinul.ro. Astfel, vinurile vor fi prezentate alături de sortimente celebre ale Cramelor Recaş, Crama Oprişor, Serve, Avincis, Castel Vinum, Jidvei sau Crama Negrini.
La eveniment, Domeniile Săhăteni vor prezenta White Artisan, în timp ce Davino va scoate în evidenţă sortimentele Revelatio şi Reserva Davino.
Bazele Domeniilor Săhăteni au fost puse în anul 2003 de Aurelia Vişinescu, fost director executiv al Halewood România, şi asociatul său Steve Cacenco, iniţial purtând numele de Fontana di Vini. Ca urmare a unei investiţii de 4,5 milioane de euro, se regăsesc astăzi plantaţii proprii în regiunea Dealu Mare, o cramă ultramodernă, secţia de îmbuteliere şi crama de maturare a vinurilor. Compania, care are în proprietate 70 de hectare de viţă de vie, deţine brandurile de vin Nomad, Anima şi Artizan. Principalele soiuri vinificate sunt Feteasca Neagră, Merlot, Cabernet Sauvignon şi Pinot Noir pentru vinurile roşii şi Fetească Albă, Riesling Italian, Tămâioasă Românească şi Muscat Otonel pentru cele albe.
Producătorul Davino este situat în inima zonei viticole Dealu Mare, delimitată de văile râurilor Buzău, la vest, şi Teleajen, la est. Davino reprezintă numele pe care îl poartă rezultatul muncii a doi pasionaţi iubitori de vin, respectiv Dan Balaban şi Bogdan Costăchescu. 68 hectare în proprietate, 18 hectare lucrate în arendă, maxim 200.000 de sticle pe an, nu mai mult de 5.000 de kilograme de struguri la hectar. Ca o recunoaştere a valorii Davino, toate soiurile pure sunt folosite de către Catedra de Viticultură şi Vinificaţie din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agronomice Bucureşti şi Catedra de Oenologie a Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicin