Potrivit economistului Alexandru Tamba, o eventuală reducere a TVA la pâine ar trebui să se reflecte în primul rând prin scăderea preţului final al produsului, preţul pentru care plăteşte consumatorul.
Măsura de reducere a TVA la 9 la sută pentru pâine, care ar putea fi introdusă începând din a doua parte a anului în curs, nu va fi discutată, în luna ianuarie, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat, marţi, preşedintele PC, Daniel Constantin, la finalul şedinţei Biroului Politic al partidului. „Da, am făcut calcule, avem câteva cifre pe care le supunem atenţiei. Este o discuţie destul de avansată în momentul de faţă între Ministerul Agriculturii şi Ministerul de Finanţe. Aducem de fiecare dată în atenţia premierului rezultatele la care am ajuns. Propunerea este să introducem undeva pe parcursul anului 2013, cel mai probabil în al doilea semestru, experimental la pâine, pe tot lanţul de producţie, un TVA redus la 9 la sută, aşa cum ne-am angajat şi în programul de guvernare. (...) Vreau să punctez, acest subiect nu va constitui o discuţie cu FMI în luna ianuarie. Această temă nu va fi pe masa discuţiilor. Probabil atunci când vom negocia un nou acord, vom discuta şi această măsură pe care vrem s-o introducem”, a spus acesta. În opinia economistului Alexandru Tamba, măsura ar trebui să determine scăderea preţului final al pâinii, pentru că altfel decizia nu îşi va atinge scopul în totalitate.
Potrivit economistului Alexandru Tamba, o eventuală reducere a TVA la pâine ar trebui să se reflecte în primul rând prin scăderea preţului final al produsului, preţul pentru care plăteşte consumatorul.
Măsura de reducere a TVA la 9 la sută pentru pâine, care ar putea fi introdusă începând din a doua parte a anului în curs, nu va fi discutată, în luna ianuarie, cu delegaţia Fondului Monetar Internaţional (FMI), a declarat, marţi, preşedin