Mai multe poliţiste din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj sunt chestionate în aceste zile, iar unele dintre ele susţin că întrebările sunt puerile, iar întrebarea "cea mai deranjantă" este dacă au avansat profesional în urma unor favoruri sexuale pe care le-ar fi acordat şefilor.
Peste 250 de femei din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj sunt chestionate în aceste zile de psihologi şi sociologi din Poliţia Română despre eventuale hărţuiri. Interviurile au început, luni, la Şcoala de Poliţie "Septimiu Mureşanu" din Cluj-Napoca şi continuă în aceste zile cu poliţistele din IPJ Cluj.
Conform unor poliţiste din Cluj, unele întrebări care le sunt adresate sunt puerile, iar cea mai deranjantă este aceea dacă au avansat profesional în urma unor favoruri sexuale pe care le-ar fi acordat şefilor.
Potrivit surselor citate, întâlnirea cu psihologii durează aproximativ zece minute, timp în care poliţistele răspund la zece întrebări, apoi se poartă discuţii.
Printre întrebări se numără "Aţi acordat sau vi s-au solicitat favoruri de acest gen (sexuale - n.r.) pentru a fi promovată sau recompensată profesional?", "Colegii se poartă corect cu dumneavoastră, vă jignesc, încearcă să vă acosteze?", "Aţi sesizat la colegi sau la şefi tendinţe de hărţuire sau discriminare?", "Dacă au existat situaţii de acest gen, aţi sesizat conducerea şi, dacă da, ce măsuri s-au luat?".
În Covasna, verificările încep marţi, şeful Poliţiei Judeţene, comisarul şef dr. Ion Popa, declarând, într-o conferinţă de presă, că 82 de femei, câte sunt angajate la această instituţie, urmează să fie intervievate la sediul inspectoratului din Sfântu Gheorghe.
"Conform dispoziţiei conducerii ministerului şi a IGPR echipele vor veni, în cursul acestei zile (marţi - n.r.), şi în judeţul Covasna. Este un ordin la care noi ne supunem. Din informaţiile pe care le am până în momentul de faţă,