Mai multe poliţiste din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj sunt chestionate în aceste zile, iar unele dintre ele susţin că întrebările sunt puerile. Totodată, întrebarea „cea mai deranjantă” este dacă au avansat profesional în urma unor favoruri sexuale pe care le-ar fi acordat şefilor.
Peste 250 de femei din cadrul Poliţiei Judeţene Cluj sunt chestionate în aceste zile de psihologi şi sociologi din Poliţia Română despre eventuale hărţuiri. La Școala de Poliție „Septimiu Mureșanu” interviurile au început luni, 14 ianuarie, şi continuă în aceste zile cu poliţistele din IPJ Cluj. Mai multe poliţiste din Cluj declară că unele întrebări care le sunt adresate sunt puerile. De asemenea, cea mai deranjantă este aceea dacă au avansat profesional în urma unor favoruri sexuale pe care le-ar fi acordat şefilor.
Întâlnirea cu psihologii durează aproximativ zece minute, timp în care poliţistele răspund la zece întrebări, apoi se poartă discuţii. Printre întrebări se numără "Aţi acordat sau vi s-au solicitat favoruri de acest gen (sexuale - n.r.) pentru a fi promovată sau recompensată profesional?", "Colegii se poartă corect cu dumneavoastră, vă jignesc, încearcă să vă acosteze?", "Aţi sesizat la colegi sau la şefi tendinţe de hărţuire sau discriminare?", "Dacă au existat situaţii de acest gen, aţi sesizat conducerea şi, dacă da, ce măsuri s-au luat?".
Toate femeile care lucrează în Poliţie vor fi chestionate de psihologi şi sociologi de la Poliţia Română şi vor completa un chestionar elaborat de specialişti, în care vor răspunde la întrebări legate de eventuale acte de hărţuire ori discriminare pe criterii sexuale, potrivit unui anunț făcut de oficiali ai Poliţiei Române.
Chestorul Viorel Vasile, adjunct al şefului Inspectoratului General al Poliţiei Române (IGPR), declara, joi, într-o conferinţă de presă, că echipele, formate din specialişti în resurse umane, cont