Alte sindicate în afara celor de la Federația Națională Mine Energie îl contestă pe șeful FNME, Marin Condescu, acuzându-l că apără un grup de interese și nu salariații din compania energetică. Este vorba despre sindicatul „Lignitul” Oltenia, Sindicatul „Dreptatea” Rovinari și Sindicatul „Viitorul Seciuri”, în numele cărora Constantin Crețan semnează un comunicat cu 9 puncte, pe care l-a emis presei. Constantin Crețan este vicepreședintele Federației Univers și președinte al Sindicatului „Lignitul” Oltenia.
Replica sindicatelor vine ca urmare a comunicatului semnat de șeful FNME, Marin Condescu, în care acesta amenința cu declanșarea grevei în sistemul energetic. Acesta menționa, de asemenea, că va scoate în stradă nu mai puțin de 21.000 de oameni. Prin urmare, conflictul din CE Oltenia, în care sindicatele lui Marin Condescu își apără confortul obținut și menținut ani de zile în șir, în dauna majorității salariaților, continuă. De această dată, alte sindicate declară că sprijină administrația în ceea ce privește măsurile de echitate pe care vrea să le ia la nivelul companiei.
Sesizări privind posibile nereguli în cheltuirea unor fonduri de către FNME
Sindicatele menționate mai sus sesizează instituțiile abilitate ale statului în legătură cu cheltuielile făcute de FNME, precizând și că federația lui Marin Condescu pune în pericol locurile de muncă ale salariaților CEO. Iată cele 9 puncte ale comunicatului transmis de sindicatele „Dreptatea”, „Viitorul Seciuri” și „Lignitul”.
1. Intenția președintelui Marin Condescu de a declanșa greva reprezintă un atentat la stabilitatea locurilor de muncă ale angajaților CEO, o încercare de subminare a activității CEO și chiar a economiei naționale, printr-o acțiune de manevrare a angajaților într-un joc deosebit de periculos. Marin Condescu nu reprezintă 21.000 de angajați ai CEO, pentru că la