Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că măsura reducerii TVA la 9 la sută la pâine ar putea fi introdusă experimental în al doilea semestru din 2013 şi nu constituie o discuţie cu FMI în luna ianuarie, arătând că prin această măsură se urmăreşte reducerea evaziunii fiscale, scrie Mediafax.
Daniel Constantin a declarat că reducerea cu 9 la sută a TVA-ului ar urma să fie aplicată pentru tot lanţul de producţie, la cereale, morărit şi panificaţie la acele produse destinate exclusiv consumului de pâine.
Potrivit acestuia, în prezent, evaziunea fiscală în acest domeniu este de 70 la sută, iar prin reducerea TVA ar creşte baza de impozitare şi s-ar putea compensa acele sume care nu s-ar încasa la bugetul de stat.
Introducerea acestei măsuri la un anumit cod CAEN ar putea afecta bugetul de stat cu doar 200 de milioane de lei, iar pe un singur semestru experimental acea pierdere la buget ar fi de 100 de milioane de lei.
El a mai spus că reducerea TVA la pâine nu va constitui o discuţie cu FMI în luna ianuarie şi că va fi o discuţie probabil când se va negocia un nou acord, în martie-aprilie.
Ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, a declarat, marţi, că măsura reducerii TVA la 9 la sută la pâine ar putea fi introdusă experimental în al doilea semestru din 2013 şi nu constituie o discuţie cu FMI în luna ianuarie, arătând că prin această măsură se urmăreşte reducerea evaziunii fiscale, scrie Mediafax.
Daniel Constantin a declarat că reducerea cu 9 la sută a TVA-ului ar urma să fie aplicată pentru tot lanţul de producţie, la cereale, morărit şi panificaţie la acele produse destinate exclusiv consumului de pâine.
Potrivit acestuia, în prezent, evaziunea fiscală în acest domeniu este de 70 la sută, iar prin reducerea TVA ar creşte baza de impozitare şi s-ar pu