Copiii si adolescentii care consuma hrana de tip fast-food mai mult de trei ori pe saptamana au un risc crescut de a suferi de astm sever, de rinita alergica si de eczema atopica, potrivit unui studiu international asupra alergiilor la copii.
Studiul, inceput in 1991, s-a bazat pe datele obtinute de la 319.000 adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani si 181.000 de copii cu varsta de 6 ani si a implicat in total 100 de tari, potrivit Le Matin.
Cercetatorii condusi de medicul Innes Asher, de la Universitatea Auckland din Noua-Zeenlanda, au chestionat adolescentii si parintii copiilor de 6 ani cu privire la regimul alimentar si gravitatea simptomelor respiratorii si/sau alergice observate in cursul urmatoarelor 12 luni.
Integral pe ziare.com
Foto: lifewithafussyeater.com Tag-uri: fast food, copii, astm
Copiii si adolescentii care consuma hrana de tip fast-food mai mult de trei ori pe saptamana au un risc crescut de a suferi de astm sever, de rinita alergica si de eczema atopica, potrivit unui studiu international asupra alergiilor la copii.
Studiul, inceput in 1991, s-a bazat pe datele obtinute de la 319.000 adolescenti cu varste cuprinse intre 13 si 14 ani si 181.000 de copii cu varsta de 6 ani si a implicat in total 100 de tari, potrivit Le Matin.
Cercetatorii condusi de medicul Innes Asher, de la Universitatea Auckland din Noua-Zeenlanda, au chestionat adolescentii si parintii copiilor de 6 ani cu privire la regimul alimentar si gravitatea simptomelor respiratorii si/sau alergice observate in cursul urmatoarelor 12 luni.
Integral pe ziare.com
Foto: lifewithafussyeater.com Tag-uri: fast food, copii, astm