Galerie Foto
TIMIȘOARA. Ca să intre în posesia Casei Muhle, un imobil de patrimoniu al orașului, municipalitatea ar putea recurge la expropiere. Asta după ce, marți, în ședința Consiliului Local, aleșii nu l-au mandatat pe primarul Nicolae Robu să poarte negocieri pentru cumpărarea clădirii cunoscute drept „Casa Florarului”. Dorința edilului-șef era să poarte discuții cu proprietarii romi și să le ofere o sumă corectă, iar acolo să facă un muzeu sau o casă memorială după renovare. Însă primarul a fost faultat chiar de colegii de alianță. Astfel, au votat împotriva negocierii Dorel Bogluț și Nistor Pavel Geană de la PC, precum și Octavian Purceld de la PP-DD. Nu a votat viceprimarul liberal Dan Diaconu, s-au abținut consilierii PDL: Simion Moșiu, Sandu Constantin, Maria Saracan și Adelina Târziu. Colegul lor Ovidiu Ciuhandu era ieșit din sală la momentul votului. Au votat în favoarea proiectului: Florin Bîrsășteanu (PSD), Ciprian Bogdan (PNL), Flaviu Boncea (UPT), Radu Dimeca (PNL), Bogdan Herzog (UPT), Romanița Jumanca (PSD), Adrian Orza (UPT), Vasile Rușeț (PNL), Alfred Simonis (PSD), Lucian Taropa (PP-DD), Radu Țoancă (PSD), Vasile Vesa (PNL) și Elena Wolf (UPT).
Dacă negocierile nu ajung la un rezultat în termen de 30 de zile, Primăria Timișoara trebuie să solicite Consiliului Judeţean Timiş să înceapă demersurile în vederea exproprierii, a precizat consilierul local Flavius Boncea (UPT).
În momentul de față, expropierea pare a fi soluția, în viziunea primarului Nicolae Robu și a viceprimarului Dan Diaconu.
Dacă proprietarul nu se conformează, vom solicita Consiliului Judeţean să demareze procedura de expropriere. Faptul că această hotărâre a căzut nu ne împiedică pe noi, dacă proprietarul oferă un preţ convenabil, să venim cu un proiect de hotărâre de cumpărare a acestui imobil. Timişoara nu-şi poate permite să dea oricâţi bani pentru