OPC Covasna a devenit parte aComisariatul Regional pentru Protecţia Consumatorilor Regiunea Centru, din care mai fac parte județele Brașov, Harghita, Sibiu, Covasna, Alba și Mureș, iar marţi a avut loc la Sfântu Gheorghe și numirea oficială în funcția de comisar șef a lui Mircea Diacon, în urma unui examen în acest sens. Noul șef al OPC Covasna este licențiat în drept, a lucrat de-a lungul timpului la PSD Covasna, Casa de Asigurări de Sănătate, Casa de Pensii și chiar și în Spania, între 2005 și 2012, an în care a activat inclusiv ca și consilier la Prefectura Covasna.
Noua conducere a OPC Covasna a ținut să sublinieze că își dorește o relație foarte apropiată de presă și cetățeni și a atras atenția că oamenii ar trebui să știe că pot reclama orice încălcare de drepturi pe care o sesizează atunci când plătesc pentru ceva – nu doar produse alimentare, ci inclusiv servicii de orice tip ori clauze abuzive în contractele cu băncile sau diverșii furnizori.
Tensiuni pe clădirea fostei Bănci Agricole
Prima problemă instituțională căreia cei de la OPC vor trebui să-i găsească rezolvare o reprezintă sediul în care activează în prezent. Clădirea – unde la începutul anilor ’90 a funcționat Banca Agricolă și care mai găzduiește și alte instituții printre care Biroul Electoral Județean, ar fi trebuit eliberată pe 31 decembrie 2012, când a expirat contractul cu proprietarul, Consiliul Județean. Cei de la OPC și-au exprimat speranța că CJ îi va sprijini în găsirea altor spații, în vreme ce prefectul Codrin Munteanu consideră că e chiar obligația Consiliului, deoarece clădirea a fost trecută în proprietatea sa din cea a Statului român, fiind o clădire construită din bani publici.
Pe de altă parte, președintele CJ Covasna, Tamás Sándor, spune că instituțiile respective au termen până pe 1 februarie să părăsească locația, deoarece CJ are nevoie de spații pentr