Angajatele Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vrancea (IPJ) din mediul rural au fost faţă în faţă, ieri, cu specialişti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, pentru a le spune acestora dacă au fost hărţuite sau discriminate la locul de muncă. Deşi au fost prezente la IPJ toate poliţistele din judeţ, specialiştii s-au limitat la a discuta doar cu cele care lucrează în mediul rural, urmând ca astăzi să le intervieveze şi pe cele din mediul urban. La IPJ Vrancea lucrează 122 de poliţiste.
La ieşirea din IPJ, poliţistele s-au abţinut de la comentarii, doar au confirmat că s-au prezentat la interviu. „Am venit la interviu. Nu trebuie să fii pregătită, pentru că nu este nimic ieşit din comun. Ideea este bună dacă aşa au considerat superiorii”, a precizat una dintre poliţiste. Poliţistelor le-au fost puse cinci întrebări. Specialiştii le-au întrebat dacă au fost hărţuite sexual de şefi, dacă s-au simţit discriminate la locul de muncă şi care sunt avantajele şi dezavantajele statutului femeii în poliţie.
Reprezentanţii IPJ Vrancea nu au dorit să comenteze situaţia. Ei ne-au precizat doar că „începând de astăzi (ieri-n.r.) o echipă de control din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române se află la IPJ Vrancea pentru a purta discuţii cu femeile poliţist pe baza unui ghid de interviu elaborat de specialişti în problematica psihosociologiei. Ghidul de interviu este structurat, în principal, pe dimensiuni ce vizează climatul relaţional perceput, avantaje şi dezavantaje ale statutului femeii în poliţie, tendinţe de discriminare şi hărţuire la locul de muncă”.
Unele dintre angajatele IPJ Vrancea nu s-au simţit bine în postura în care au fost puse, precizând că dacă s-au fi confruntat cu astfel de probleme, nu ar fi tăcut, iar interviul le jigneşte.
Sindicaliştii sunt contra
Sindicaliş