De peste 60 de ani, Gheorghe Colescu pune în scenă piesele trupei de teatru “Vasile Alecsandri”, care funcționează pe lângă Cercul Militar Roman.
“După un spectacol bun, drumul din sală până acasă va fi întotdeauna mai scurt. Un spectacol de teatru care nu transmite un mesaj nu este o creație: o vezi, o asculți și te întorci acasă fără niciun mesaj“, mărturisește regizorul romașcan Gheorghe Colescu, omul care, din 1974, ține vie și rodnică activitatea teatrală a Romanului.
Iubitor de teatru, cu preocupări multiple pe linia activității artistice, Gheorghe Colescu și-a început activitatea la Casa de Cultură din Darabani, ca metodist. A făcut cursuri de specialitate la Teatrul “Mihai Eminescu” din Botoșani și Teatrul Național din Iași. “Am moștenit dragostea pentru teatru de la mama și bunicul meu, care s-au implicat în mișcarea teatrală în vremea în care au trăit. Am adunat o experiență de peste 60 de ani pe tărâmul teatrului. Îmi continui și astăzi activitatea în cadrul formației de teatru «Vasile Alecsandri» de pe lângă Cercul Militar Roman, o instituție cu un bogat palmares pe linia activității cultural-artistice și educative din municipiul Roman“, spune Gheorghe Colescu.
Gheorghe Colescu, un fin observator al realității
În 1974, Gheorghe Colescu se stabilește la Roman. “În cadrul Cercului Militar, trebuia să organizez activități cultural-artistice cu cadrele militare. Am reușit să încheg colectivul dramatic al Armatei cu acele persoane care s-au făcut remarcate la manifestările organizate. Prima piesă pusă în scenă a fost «Pasiune plus rațiune», de Alexandru Mirodan. Odată cu acest spectacol am reușit să trezesc și interesul altor cadre militare și al familiilor acestora, care s-au alăturat trupei de teatru. Oamenii erau doriți să vină la spectacole, atât persoane din rândul armatei, cât și civili. Sala de spectacol