Elevii olteni de la şcolile vocaţionale vor putea să fie selectaţi în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă Olt. Măsura este, deocamdată, la stadiul de propunere şi ar urma să intre în vigoare, începând cu următorul an şcolar.
Felicia Man, inspectorul şcolar general al judeţului Olt, a declarat pentru Gazeta Nouă că ia în calcul introducerea artelor ca disciplină de studiu în cadrul Centrului Judeţean de Excelenţă, înfiinţat la sfârşitul anului trecut, prin ordin de ministru. De asemenea, ea a precizat că Centrul are mai multe oferte de colaborare cu diverse asociaţii şi parteneriate.
„Deja avem oferte de realizare de parteneriate între asociaţii culturale, universităţi cu CJE şi suntem preocupaţi pentru realizarea unor astfel de parteneriate. Anul viitor, deja ne gândim cu toţii să introducem şi artele ca disciplină de studiu în CJE pentru a răspunde aşteptărilor elevilor din acest punct de vedere”, a declarat Felicia Man.
Centrul Judeţean de Excelenţă Olt, inaugurat la începutul lunii decembrie 2012, printre puţinele care funcţionează la nivel naţional, are sediul la Şcoala Gimnazială „Ştefan Protopopescu” Slatina. De asemenea, în majoritatea localităţilor urbane din judeţ vor funcţiona puncte de lucru ale CJE: Colegiul Naţional „Radu Greceanu” Slatina, Liceul Teoretic „Mihai Viteazul” Caracal, Colegiul Naţional „Alexandru Ioan Cuza” Corabia, Liceul Teoretic „Petre Pandrea” Balş, Liceul Teoretic „Tudor Vladimirescu” Drăgăneşti-Olt.
78 de grupe de excelenţă pentru 1.200 de copii
Centrul Judeţean de Excelenţă Olt are şi un Consiliu de Administraţie, începând de joi, când dascălii care se vor ocupa de copiii performeri ai judeţului s-au întâlnit la Colegiul Naţional „Radu Greceanu” din Slatina. Reprezentanţii ISJ Olt au precizat, pentru Gazeta Nouă, că CJE va fi funcţional, cel mai târziu, săptămâna viitoare, până